2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğü yada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…

Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.

Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.

Öncelikle;

  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.

Ancak,

  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.

Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.

Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.

Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

“2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme” üzerine 105 yorum

  1. merhaba benim %40 özürlü raporum var ben özürlü aylığı alıyordum ama işe başladım 6 ay çalıştım beni iş den çıkardılar ben bir daha özürlü aylığı almak istiyorum

    @Cevap:
    Bulunduğun ilçedeki Malmüdürlüğüne gidip başvurabilirsin.

    Cevapla
  2. slm annem ve babama bakıyorum annem özürü yüzde 42 babam ise yüzde 64 özürü bulunmaktadır. annem ve babam özür maaşından yararlanabilirlermi. bağkurdan en düşük kademeli maaşları var cvp yazarsanız çok sevinirim.

    @Cevap:
    Bağkurdan maaş alıyorlarsa engelli maaşı alamazlar. SGK ile görüşnüz.

    Cevapla
  3. enes hocam ben evlenmeden önce özürlü maaşı alıyordum evlendikten sonra herhangi bir bildirim vermedim ama maaşımıda almadım eşimin sağlık sigortasından yararlanıyordum 8 sene eşimin üzerinden hastaneye gidiyor ilaçlarımı alıyordum geçenleri eczaneye ilaç almaya gittim ama senin sigortan yeşil kart dediler cok şaşırdık bunu nasıl çözebiliriz şimdiden teşekürler

    @Cevap:
    Bulunduğunuz yerdeki kaymakamlığa giderek durumunuzu anlatın.

    Cevapla
  4. sayın enes bey %45 özürlü raporum var özürlü maaşı alabilirmiyim.

    @cevap:
    Tabiki, %40 ve üzeri tüm engelliler çalışmamak kaydıyla maaş alabilirler. Yapmanız gereken Malmüdürlüklerine başvurmanız.

    Cevapla
  5. hocam ucay sıgartalı calıstım sıgortalı calıstım ısten cıktım engelı masını bırkere cektım eve ceza geldı tekrar actırmak ıcın ne yapmalıyım bılgı verırmısınız

    @Cevap:
    Bulunduğunuz ilçedeki Malmüdürlüğüne başvurunuz.

    Cevapla
  6. enes hocam ben %80 özürlü 2022 18 yaş altı oğlumun maaşını alıyorum 30 mart ta iptal yazısı gönderdim kuruma 9 nisan da ssk lı bir işe girdim. haziran da maaş yattı çekmedim maaş şu anda aktif görünüyor bu parayı çekebilirmiyim

    @Cevap:
    Parayı çekmeyin, cezalı olarak ödersiniz. Size iptal edildiğine dair yazı gelecek.

    Cevapla
  7. hocam ben özel şirkette çalışıyom 11.11.2011 tarihinde işe girdim ve maaşımın durdurulmasını istedim bana maaşını isteginiz üzerine01.03.2012 tarihinde durdurulmuştur diye yazıgeldi fakat yeniden bir yazı daha geldi diyorki 01.03.2012 tarihinde durdurduğumuz maaşını yeniden aktifleştirdik hak etmiş olduğunuz parayı alabilirsini ben ne yapmalıyım bu konuda

    @cevap:
    Malmüdürlüğü ile görüşünüz.

    Cevapla
  8. Hocam mrb benim sorum yüzde 51 özürlü raporum var ve özürlü maaşı alıyorum 3 gün önce sgk lı işe başladım eylül ayındaki maaşımı almamda bir sakınca varmı ? Saygılar..

    @Cevap:
    Zamanında aynısını ben de yaptım ama affetmediler 4 ay sonra eve tebligat geldi ve o parayı geri ödemek zorunda kaldım. Sebebi çok basit, 2022 maaşları peşin ödenir, yani sen 6 eylülde Eylül-Ekim ve Kasım aylarının parasını almış oluyorsun.

    Cevapla
  9. enes bey ben 2022 özürlü aylığını alıyorum memur olarak atandım ama göreve başlamadım yağni ben 6 eylüldeki maşı çekip, 10 eylülde işe başlayacam o zaman bieşy olurmu 6 sında da dielkçeyi yollayacam bilgilendirirseniz .

    @Cevap:
    Zamanında aynısını ben de yaptım ama affetmediler 4 ay sonra eve tebligat geldi ve o parayı geri ödemek zorunda kaldım. Sebebi çok basit, 2022 maaşları peşin ödenir, yani sen 6 eylülde Eylül-Ekim ve Kasım aylarının parasını almış oluyorsun.

    Cevapla

Yorum yapın