2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğü yada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…

Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.

Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.

Öncelikle;

  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.

Ancak,

  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.

Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.

Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.

Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

“2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme” üzerine 105 yorum

  1. selam abi ben eplepsi hastasiydim maş alyodum ileştim ve bagura yazldim gine hastalik pesimi birakmadi kendi isteyim ile maşimi iptal etim gine nasil alirim maş

    @Cevap:
    Bağkur prim yatırma işini durdurduktan sonra bulunduğun ilçedeki Malmüdürlüğünden başvuru yapabilirsin.

    Cevapla
  2. hocam benim eşim sakat maaşı alıyor ben evlenmeden öncede alıyordu şimdi almaya devam ediyor benim sigortam var eşimde faydalanıyor biz soruşturduk yeşil kart çıkartılan yere hiç birşey olmaz devam edin dediler ne yapmalıyız saydılarımla

    Cevapla
  3. slm bana özürlü maaşından ceza geldide nereden öğrenebiliriz bu cezayı

    @Cevap:
    Bulunduğunuz ilçedeki Malmüdürlüğü ‘nden öğrenebilirsiniz.

    Cevapla
  4. hocam benim halam özürlü aylığı alıyo ama iptal ettircez ölüm aylığı bağlamak için dilekçe yolladım ankaraya cevap gelmedi hala bu iş çok uzun sürüyormu yada benim ankaraya gitmem gerekmi daha çabuk sonuçlanması için

    @Cevap:
    Onu bilemiyorum ama Ankara Sosyal Güvenlik Kurumunu arayarak bilgi alabilirsiniz.

    Cevapla
  5. HOCAM ben aralık 28/12/2012 işbaşı yaptım sigortalı martın 9 engelli maaşımı almam gerekiyordu sigortalı oldugum için almadım haliyle aralık ile mart 9 arasında 71 gün oluyor ben bu 3 aylık maaşı hak ediyormuyum ?
    hocam birde ben maaşımın şubat ayında iptalini verdim ssk giriyorum hala aktif yazıyor ama ben iptal mektubunun bi kopyası bende ve gönderdigimde ssk dan teslim alındı diye kağıt geldi benim için bi sıkıntı olurmu

    @Cevap:
    90 günü tamamladığında hak ediyorsun. Dilekçen ulaşmışsa sorun yok, yatan paraları çekme.

    Cevapla
  6. mrb enes bey ben bekarken hastalıgm nedenyle özürlü maası almaya basladm evlendigm bi sene oldu ve maasım iptal olması için ki defa dilekce verdm en son verdigim dilekçenin üstünden dört ay gecti ve hala bi cvp gelmedi maasm da kızlık soyadımla yatmaya devam ediyo ve bende alıyorum bu durumda ne yapmalıyım lütfen cevabı acil verin cünkü bu maas yüzünden tedavilerime devam edemiyorum….

    @Cevap:
    SGK yı arayarak bilgi alabilirsiniz dilekçeniz ulaşmış mı sorgulatabilirsiniz.

    Cevapla
  7. peki algım maaslar sorun yaratır mı

    @Cevap:
    Evlendikten sonra aldığınız maaşları %50 faiziyle beraber sizden tahsil edecekler. Onun için bundan sonra yatan maaşlarınızı çekmeyiniz.

    Cevapla
  8. slm enes bey ben 2011de oğlumun 3aylık maşını amaya başladım 3kere aldım sonra babası ssk göstermeye başlayınca dilekçe verip durdudum 2012de yine başlattım ağustosta toplu parasını aldım ama yeniraporu göndermeyi unutmuşum bilgisayardan görüyolar diye gönderdim sonra eylül maaşını alamadım kasımdada evlilik yaptım oğlumun velayeti bende evlendiğim için maaş almama engelmi bide niye tekrar kesildi acaba sizden bilgi bekliyorum teşekkürler

    Cevapla
  9. ama ben evlendigimi belirttim vei iki tane dilekce verdim iptal edilsn diye üstüme düsen görevi yaptım yani

    Cevapla
  10. benim hastalığa bağlı %40 özür raporum vardı atlattım hastalığı ve raporu iptal ettirmek istedim sicil numaramla beraber dilekçe yolladım yolladım ama hala cvp gelmedi özürlü ibaresinin kalkıp kalkmadığını nasıl anlarım bana yardım edin lütfen

    Cevapla

Yorum yapın