2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğü yada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…

Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.

Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.

Öncelikle;

  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.

Ancak,

  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.

Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.

Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.

Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

“2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme” üzerine 105 yorum

  1. selam enes bey. ben memur olarak işe başladım. 15 gün oldu . aralığın 5 inde hesabıma yatan özürlü aylığını çekmiştim ondan 15 gün sonrada işe başladım. şimdi nasıl iptal ettirebilirim bu maaşı? ayrıca son cektiğim o maaş benim için sorun yaratır mıı?

    Cevapla
  2. iyi geceler hocam. ben 2012 mart ayı gibi müracatta bulunmuştum fakat herhangi bir şekilde maaş alıp alamadığımı öğrenememiştim ve nisan ayında sigortalı bir işe başlamıştım. bu sigortalı işim 2 ay kadar sürmüştü ve sonra işten çıkmıştım. ağustos – kasım ayları arasında da sigortasızdım ve kasım ayında tekrar sigortalı bir işe başladım. sigortalı olarak çalışırken bana bir evrak geldi. şuradan şu kadar miktar para var çekin, sigortalı çalışıyosanız iptal ettirin falan filan… şimdi ben bu paraya hiçbir şekilde dokunmadım ve durumlardan yeni haberdar oldum. tam olarak ne yapmam gerektiğini öğrenebilir miyim? e posta adresime cevap yollarsanız sevinirim. pek imkanım olmuyor nette dolaşmaya… teşekkür ederim…

    Cevapla
  3. 12 aydır özürlü maaşlmı alamıyarumyardım ederseniz sevinim evliyim 2 çocuklarım ver parayı ihtiyacım ver bana 19729031844 t.c. emekli sandığı genel müdürlüğü
    para yok borç ne zaman zora geliyor şimdi dikkat selam iyi tesekkür saygınsoruluların ellerinden öperim ev tlf. 04122523389

    Cevapla
  4. ben daha önceden sakatlık maaşı alıyordum ve işe girdim maaşım kesil di 4 gün önce işten cıkış aldım şimdi tekrar başvurmam için gerekli evraklar nedir enes bey %58 raporum var ve baglanması gereken ücretin tahmini miktarını ve bu miktarın bölünerek aylık olarak alabilme şansım varmıdır yeni yasa bunu da içeriyor mu ilgi ve bilginizden dolayı çok teşekkürler

    Cevapla

Yorum yapın