2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğü yada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…

Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.

Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.

Öncelikle;

  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.

Ancak,

  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.

Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.

Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.

Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

“2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme” üzerine 105 yorum

  1. EVDEN İNTERNETTEN ÇALIŞABİLECEĞİNİZ YÜKSEK KAZANÇLI İŞ FIRSATI
    1.KENDİ İŞİNİZE SAHİP OLACAKSINIZ
    2 AYDA 500TL İLE 3000TL SONRASINDA BİLE ARTMAYA DEVAM EDEN GELİR İMKANI
    3 ÖMÜR BOYU SINIRSIZ GELİR KARİYER
    4. KESİNLİKLE SATİŞLA VE PAZARLAMAYLA UGRASMADAN CALISABİLECEKSİNİZ
    5.HİÇ KIMSEYİ İKNAYLA UGRASMADAN
    6. ARKADASINIZA AKRABANIZA CEVRENİZE İHTİYACINIZ YOK
    7 SADECE EVDEN İNTERNET ÜZERİNDEN KENDİ İSTEDİGİNİZ
    SAATLERDE CALISABİLECEKSİNİZAyrıntılı bilgi için
    http://tinyurl.com/canl-para-kazan

    Cevapla
  2. hocam merhaba yorumlara cevabınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederimm içtenlikle hepsine cevap yazmışsınız… abim 2005 yılında %40 raporu aldı ve raporunda sakatlığı süreklidir ve çalışamaz yazıor ama sadece 3 aylık para aldı raporunu geri iptal ettiler yaklaşık 7 yıldır para alamadı raporunda çalışamaz yazdığı için işkurdan basvurdugumuz iş başvurularına hep red geldi..nasıl bir yol izleye bilirim abim için 2022den yararlanması için neler yapabilirim .şimdiden teşekkürler….

    Cevapla
  3. hocam merhaba bütün yorumlara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. abim 2005 yılında % 40 sağlık raporu aldı ve sağlık raporunda sakatlığı süreklidir ve çalışamaz yazıyor.ama sadece 3 ay maas alabıldı yaklasık 7 yıldır maaş alamıyor ve işkurdan iş basvurusu yaptığımızda sağlık raporunda çalışamaz raporu yazdığı için cogu iş kurumu kabul etmiyor 2022den yararlanmak istiyoruz bunun için ne yapabiliriz .hocam hersey için teşekkurler…

    Cevapla
  4. ben %45 lik üzürlü raporum var ve üzürlü maaşı alıyorum eger bir işte sgk lı calışırsam kac ayda maaşım iptal olur ve ya kac ayda maaş iptal icin başvurayım saygılar

    Cevapla
  5. selamunaleykum enes hocam benim 21 gun ssk gunum var ozurlu maasim kendiliginden iptal edilse bisi olur mu en son maasimi isi baslamadan 1 hafta once cektim ssk isci olarak dvm etmekteyim ceza gelirmi yoksa kendiligndn iptal olurmu

    Cevapla
  6. Benim yengem eşi bağkur emeklisi oldan önce 65 yaş maaşı almaya başladı eşi bağkur emeklisi olduktan sonra maaş almadı şimdi iptal ettirim eşinin bağkurundan sağlık yardımı alması gerekiyor. telefonla bilgi alamadım. her aradığım yer başka bir yere yönlendiriyor. şimdi ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
    Teşekkürler.

    Cevapla
  7. selam ben 2022 den faydalanıyorum ama benim işim yok yalnız eşim yeni çalışmaya başladı 2022 kesilirmi cevaplarsanız sevinirim

    @Cevap:
    Kesilir ama eşinin işe başladığı tarihten sonra yatan 2022 maaşlarını alırsan %50 cezasıyla geri ödersin. Ya resmiyette boşanıp maaşı almaya devam edeceksin yada eşin çalışmayacak maaşı alacaksın, başka kaçış yolu yok.

    Cevapla
  8. enes hocam selam bizim bir sıkıntımız var yardımlarınızı bekliyoruz inş kayın validem sakat maaşı alıyor aldıgı bu para çok az yaştan emekli olması için borçlanma yaptık ve parayı yatırdık bir kaç gün sonrası eve ssk dan bir mektup geldi sakat maaşı aldıgınız tespit edilmiş borçlanmanız kabul edilmemiştir dosyanız işlemden kaldırılmıştır yazan bir nottu bizim emekli olabilmemiz için ne yapmamız lazım sakat maaşını biz zaten istemiyoruz iptalmi ettirmemiz lazım iptal edilince çözülürmü işimiz ve iptal etme işlemini nasıl yapacaz lütfen yardımcı olursanız seviniriz saygılar

    @Cevap:
    Evet iptal ettirerek borçlanma için yeniden başvurun. Mal müdürlüğüne giderek iptal ettirebilirsiniz.

    Cevapla

Yorum yapın