2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğü yada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…

Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.

Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.

Öncelikle;

  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.

Ancak,

  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.

Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.

Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.

Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

“2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme” üzerine 105 yorum

  1. sayın hocam,gizli sara hastalığı konusunda hem tıp yanılıyor hem de evraklar,şu an ilaç almak için reçete aldığımda en son eeg min “tanımlanmamış”sonucunu görüyorum bu bnm raporumun iptalinimi gösterir,defalarca testten sonra aldım ben bu raporu,özürüm kalıcı ama bunu nasıl dile getirmem derekiyor,öncelikle şunu öğrenmek istiyorum
    mal müdürlüğünde bnm kaydım varmıdır

    Cevapla
  2. merhaba enes bey ‘ ben mal müdürlüğüne bu ay baş vurdum yüzde 70 ‘ oranında özürlü raporum var. şimdi bazı arkadaşlar maaş almak için çok beklemişler. benim babam ssk emeklisi ben babamın ssk sından faydalanıyorum. hastalıgımın teşhisi. paranoid şizofren. bu yaşıma kadar hiç çalışmadım. 2022 sayılı kanundan aylık bağlanırmı. babamın ssk sından yararlanıyorum diye maaş bağlanmaması çok yanlış. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. ilginiz için çok teşekkür ederim. saygılar sevgiler. eğer zamanınızı almazsam benim e_postama yazarmısınız

    Cevapla
  3. slm ben 15 temmuz 2011itibari ile işe girmiş bulunmaktayım şuanda eylulün 8 de alacağım maaşı bekleyeyim mi iptal mi ettireyim

    @Cevap:
    İptal ettir çünkü aynı durum arkadaşımın başına geldi ve cezalı geri ödedi. Sizin eylül ayında alacağınız para Ekim-Kasım ve Aralık aylarının maaşıdır. Yani hak etmediğin parayı almış oluyorsun.

    Cevapla
  4. SAYIN HOCAM BEN 2022 SAYILI KANUNA GÖRE 3 AYDA BİR ALIYORUM MAAŞIMI KAFAMA TAKILAN SADECE ŞU BEN ŞİMDİ ÖZEL SEKTÖRDE Bİ İŞE GİRDİM VE SİGORTALI OLDUM ŞİMDİ DİLEKÇEMİ YAZARAK MAAŞIMIN İPRALİNİ İSTEDİM FAKAT EYLÜLDE 3 AYLIK MAAŞIMI ALICAKTIM BU MAAŞIMI ALABİLECEKMİYİM YOKSA KESİLCEKMİ BENİ Bİ AYDINLATIN YA KESİN OLARAK ÖĞRENMEK İSTİYORUM.

    Cevapla
  5. ali beyi merhaba benım 3 tane üzürlü çocoğum var 18 yaşina kadar benim sgk de yaralanacak 18 yaşinda sonra ne olacak ve nasıl sgklı olacak bana bilgi verirseniz memnun olurum teşekürler

    Cevapla
  6. Hocam Ben Geçen Günde Yazdım Ama Bir Cevap Alamadım Yorum Bilgi Vermeyimi Bıraktınız Acaba Ben 2022 sayılı kanuna göre 3 aylık maaş alıyorum fakat şimdi bir işe girdim özel şirket bilgisayar mağazası ve 27 temmuz 2011 de işe başladım bu önümüzdeki ay eylülde benim üç aylığım yatıcaktı fakat 2 ağustosta maaş iptali için dilekçemi gönderdim şimdi öğrenmek istediğim bu eylül ayındaki maaşımı labailirmiyim.

    Cevapla
  7. SLM HOCAM BABAM SAKATLIK MAAŞI ALIYOR YÜZDE 46 RAPORLU. BIZ IKI KARDEŞİZ ABIM VE BEN SSK LI BI İŞE GIRDIGIMIZDE ASGARI ÜCRETLI BABAMIN SAKATLIK MAAŞI İPTAL OLURMU.2022 KANUNUNA GÖRE MAAŞ ALIYOR 3 AYDA 650 ALIYOR BIRTEK EVI VAR YEŞIL KARTLI KENDISI….TEŞEKUR EDERIM

    Cevapla
  8. merhaba size sorum ben yüzde 90 özürlü rapor çıkartırdım ankaraya gitti ancak evliyim raporu kabul ederlermi teşekkür cevabınız için teşekkür ederim

    Cevapla
  9. sevgılı hocam bır konuda ınsanı vıcdanı yardımınızı rıca edecegım.benım bır tanıdıgım var 2 kardesıde özurlu bır yolunu bulup saglam kardesı magasa baglatmıs buraya kadar hersey normal.bu sakat ınsanları köle gıbı ac sefıl uste vasta yok calıstırıp ben bakıyorum ayagı tum maaslarını zevk alem pesınde yıyor bırde altına araba cektı.bu durumu muhtarımızda bılıyor tek basıma bısey yapamıyorum dıyor bununla ılgılenecek ınceleyecek resmı bır kurum adresı rıca edıyorum sıkayet edebılecegımız sakat zavallı ındanları kurtaracak bır bırım yokmu.? tskl

    Cevapla
  10. merhaba hocam 18yaş altı engelli oğlum var ve ona maaş bağlandı.bir senedir alıyorum fakat eşim ssk lı işe girdi bunun için birşey yapmamız gerekiyor mu grekiyorsa bizi yönlendirir misiniz teşekkürler.

    Cevapla

Yorum yapın